1. دسته بیستوری شماره 3و 4 : برای سوار کردن تیغ بیستوری 3. قیچی میو : برای جدا کردن بافت ضخیم (مثل فاشیا) استفاده می شود. 4. قیچی نخ: برای بریدن بخیه ها استفاده می شود. 6. رترکتور پارابوف: برای کنار زدن بافت 12. موسکیتو: هموستات های کوچک 14. رایت انگل 15. شانگیر: برای نگه داری شان ها به کار می روند.
تجهیزات، ابزار و وسایل متنوعی در بیمارستان های مختلف بر حسب نوع بیمارستان، سطح مالی و درآمد آن ها وجود دارد که جراحان به واسطه آن ها اقدام به جراحی می نمایند. فاکتورهای متعددی جهت انتخاب نوع وسیله، هم از جهت سیاست بیمارستان و هم سلیقه و روش کار جراح مربوطه وجود دارد.
تعدادی از این وسایل غیر الکتریکی دستی مورد استفاده در جراحی های عمومی عبارتند از:
2. قیچی متز : برای جدا کردن بافت ظریف (مثلا احشای داخل شکم) استفاده می شود.
5. سوزن گیر: برای گرفتن سوزن
7. رترکتور رو: برای کنار زدن لایه های شکم
8. پنست بی دندانه: حداقل صدمه را ایجاد میکنند و برای بافت های ظریف و کم عرض به کار می رود.
9. پنست با دندانه: برای نگه داری بافت های لغزنده یا ضخیم که نیاز به گرفتن اضافی دارند به کار می رود.
10. هموستات: برای بستن محکم انتهای عروق با حداقل صدمه به بافت استفاده می شود.
11. کوخر: برای گرفتن بافت های لغزنده و ضخیم
13. پنس روده: نوعی هموستات برای نگه داشتن بافت روده
16. سرساکشن pool
17. آلیس: با دندانه های ظریف در سرش از خراشیدگی و صدمه بافت پیشگیری می کند.
18. ببکاک: برای گرفتن یا بستن ساختمان های ظریف (مثل روده، حالب و لوله های فالوپ) به کار می رود.
19. رینگ فروسپس: ممکن است از آن ها برای نگهداری و گرفتن بافت (مثلا جفت، رحم) نیز استفاده می شود ولی اغلب برای نگهداری اسپانج ها به کار می روند.
منابع: کتاب های:
وسایل و ست های جراحی (ترجمه و تالیف فاطمه قارداشی و رویا اکبرزاده)
تکنولوژی جراحی گوارش و غدد (تالیف لیلا ساداتی و احسان گلچینی)